Ampliación Centre Cruz Roja - València

Ampliación Centre Cruz Roja

Tornar

Avança l'ampliació i millora del Centre de Paràlisi Cerebral Infantil de la Creu Roja

Gómez destaca que en el barri de Tendetes s'acaba amb un buit urbà històric, es creen noves zones verdes i habitatge de lloguer assequible

• El PRI Ramón Porta Carrasco se sotmet a informació pública

02/07/2022

La Junta de Govern Local admet a tràmit la documentació per a la Modificació Puntual del PGOU per a canviar d'ús la parcel·la situada al carrer Alboraia, 6, en el barri Trinitat, a iniciativa de la Creu Roja. A més, s'aprova sotmetre a informació pública el Pla de Reforma Interior “Ramón Porta Carrasco”, en el barri de Tendetes. D'altra banda, s'aproven els projectes del nou IES Peset Aleixandre de Patraix en el barri de Favara, la Superilla d'Orriols i la reurbanització de l'entorn del Mercat de Torrefiel, segons ha informat la vicealcaldessa y responsable de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

 

Actualment, Creu Roja Espanyola gestiona el Centre de Paràlisi Cerebral Infantil, centre privat concertat d'educació especial, situat en el palauet protegit de propietat municipal situat al carrer Alboraia. “Amb la modificació del PGOU avancem en la regeneració de tot est entorn del barri de Trinitat i es facilita la labor que actualment realitza la Creu Roja Espanyola, un referent en l'atenció a persones amb necessitats espacials no sols en este barri, sinó en tota la ciutat de València”, ha ratificat la vicealcaldessa.

Confrontant amb el palauet, es troba actualment un solar qualificat en l'actual PGOU com a Espai Lliure, que ocupa l'espai entre el carrer Alboraia i el carrer Flora. Esta modificació puntual del PGOU té per objecte canviar l'ús específic d'esta parcel·la de 667 m², d'Espai Lliure (EL) a Sistema Local Serveis Públics (SP), mantenint en la resta de la parcel·la la qualificació de Sistema Local d'Espais Lliures (EL). El canvi d'ús permetrà a Creu Roja alçar una nova edificació i dotar al centre actual de millors i més àmplies instal·lacions.

Esta nova edificació s'adaptarà a l'edifici confrontant existent de sis altures, mantenint les alineacions actuals del carrer Alboraia, i regularitzant i completant el volum de l'illa existent. L'edificació ocuparia així 316,66 m² de sòl, i els 349,89 m² restants de la parcel·la es mantindran com a espai lliure.

PRI Ramón Porta Carrasco

Per altra banda, s'aprova sotmetre a informació pública el PRI “Ramón Porta Carrasco”, per a l'illa de 47.750 m² delimitada pels carrers Pare Ferris, Joaquín Ballester, Ricardo Micó i la Plaça Poeta Salvador Rueda. “Amb esta operació de regeneració urbana, solucionem un buit urbà inacabat després de més de 30 anys des de l'aprovació del PGOU, integrant-lo amb la resta del barri i amb el nou Complex Sanitari Ernest Lluch”, ha subratllat.

La proposta consistix a localitzar una reserva escolar de 4.500 m² a l'oest de l'actuació, resguardada del soroll del trànsit de l'avinguda de Burjassot i al costat del clos de l'antiga Fe. En el centre de l'àmbit es preveu localitzar una gran zona verda de 6.300 m², i al costat de l'Avinguda Burjassot, dos blocs lineals de set plantes, pensats per a la construcció d'habitatges, com a transició entre els blocs de cases existents al nord i sud de l'actuació. Estos blocs permetran atendre part de la demanda d'habitatge protegit per a la zona.

Superilla d'Orriols

Igualment, la Junta de Govern Local aprova el projecte de la superilla d'Orriols, que abasta tot l'àmbit inclòs en els carrers Pare Viñas, Duc de Mandas, Sant Vicent de Paül i Reig Genovés, i integrarà i connectarà alguns espais ja convertits en zona de vianants entorn del nucli històric tradicional d'Orriols, el jardí de l'Ermita i el CEIP Bartolomé Cossío.

El projecte posa solució al greu problema d'accessibilitat entre els carrers Pare Viñas i Agustín Lara amb el Carrer Arquitecte Rodríguez i suposa la conversió en zona de vianants del voltant de 8.700 m². Introduïx nou mobiliari urbà, enllumenat i vegetació mitjançant la construcció de talussos vegetats amb arbratge, parterres, jardineres, i xicotetes prades. Per a dur a terme l'actuació, el projecte ha sigut seleccionat per a rebre fons europeus Next-Generation.

“Donarem així per fi solució a la històrica reivindicació dels seus veïns i veïnes per eliminar la frontera del carrer Arquitecte Rodríguez que dividix el barri en aquest punt, millorant l'accessibilitat i la seguretat, i dignificant els carrers i l'espai públic en esta part del barri”, ha afegit Gómez.

Reurbanització de l'entorn del Mercat de Torrefiel

També es va aprovar el projecte de reurbanització de l'entorn del Mercat de Torrefiel, que suposa la renovació de tot l'àmbit al voltant de l'edifici per a generar un gran espai de prioritat per als vianants connectat amb la Plaça Sant Jeroni, i amb l'entorn del CEIP Antonio Machado.

El projecte contempla el repavimentat de tot l'àmbit, respectant l'arbratge i generant parterres enjardinats. El nou mobiliari d'estes zones es planteja en diferents posicions i combinacions, fomentant la socialització i l'adaptabilitat d'ús. A més, al carrer Sant Doménec Savio, es regularitzen les voreres i es milloren els passos de vianants, generant una zona que facilita la càrrega i descàrrega de compres.

“Este projecte suposarà la creació d'una nova plaça i entorn lliure de trànsit, en línia amb el projecte València Ciutat de Places, que funcionarà com a nova centralitat del barri, posant en valor el mercat i reactivant l'activitat comercial al seu voltant” ha afegit Gómez.

Finalment, s'aprova el projecte de construcció del nou IES Peset Aleixandre de Patraix, en el barri de Favara, les obres del qual estan incloses en el Pla Edificant i que donarà servei a un programa de 24 unitats d'Educació Secundària Obligatòria, i 8 unitats de Batxiller, amb un total de 1.000 llocs escolars, a més de cafeteria i gimnàs.