S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Alumbrado público - València

Vés enrere Alumbrado público

Tornar

València renova l'enllumenat públic en Campanar, La Saïdia, L’Olivereta, Quatre Carreres i Camins al Grau

Les noves columnes que s'instal·laran porten llums led càlids de 2700ºK, i un avançat sistema de telegestió que permet detectar incidències i avaries a temps real

• Noves columnes led

03/05/2022

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres el projecte d'intervenció i millora de l'enllumenat públic en els barris de Campanar, la Saïdia, l’Olivereta, Quatre Carreres i Camins al Grau, en el qual el Consistori invertirà 1.273.494,63 euros. Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario “la principal actuació consistirà a renovar els antics bàculs de carretera, que il·luminaven per damunt dels arbres, per unes columnes led de menor alçada, que tenen una major eficiència energètica. Es tracta d'una actuació molt demandada pels veïns”.

 

Esta actuació s'emmarca dins del Pla d'Eficiència Energètica posat en marxa des de l'any 2015, que ha permés reduir el consum energètic de l'Ajuntament de València en més de 8,5 milions d'euros (8.741.820 euros) en els últims 6 anys i transformar en tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambient el 80% de les instal·lacions d'enllumenat públic de la ciutat, així com la dels edificis municipals i escoles. Notario ha remarcat que “l'objectiu d'este govern és continuar impulsant polítiques d'eficiència energètica amb la transformació a tecnologia sostenible del 100% del parc d'enllumenat públic i continuar l'aposta per les energies renovables”.

En el districte de L’Olivereta es renovarà l'enllumenat dels carrers Esteban Pernet, Rei Saud, Escultor Salcillo, i L'Havana, entre altres. Les obres tenen un cost total de 316.668,23 euros. En el districte de Quatre Carreres l'actuació repercutirà al barri de Malilla i a l'Avinguda d'Ausiàs March. En Malilla s'actuarà, entre altres, als carrers de Riu Besòs, Enginyer Joaquim Benlloch, Bernat Descoll o Peris i Valero. En este districte les obres compten amb un pressupost de 307.336,90 euros.

En la Saïdia s'invertiran 355.201,15 euros per a renovar la il·luminació dels carrers Vall de la Ballestera, Pío Baroja, Hernández Lázaro i Músic Mestre Rodrigo, i en Camins al Grau s'invertiran 294.288,35 euros, que serviran per a renovar l’enllumenat dels carrers Fontcalent, Astúries, José Faus, Rodrigo Osona i les Illes Canàries. Les noves columnes que s'instal·laran porten llums led càlids de 2700ºK, i un avançat sistema de telegestió que permet detectar incidències i avaries a temps real.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que “a més de les intervencions en enllumenat públic, s'estan impulsant altres iniciatives, com per exemple la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques en espais públics i edificis municipals, que ens permetran reduir el cost energètic utilitzant l'energia solar, de manera que reduïm la dependència dels combustibles fòssils i disminuïm les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Lluïsa Notario
Lluïsa Notario