Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Alumbrado público Forn Alcedo y Castellar-l'Oliveral - València

Vés enrere Alumbrado público Forn Alcedo y Castellar-l'Oliveral

Volver

L’Ajuntament millorarà l’enllumenat públic entre Forn d’Alcedo i Castellar-l’Oliveral

Notario: “Continuem avançant en l’expansió, també als pobles de València, d’un enllumenat públic de qualitat i eficient”

• Senda per a vianants a Castellar-l'Oliveral

05/11/2021

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat l’adjudicació del contracte per a executar el projecte d’instal·lació d’enllumenat públic eficient entre els pobles de Forn d’Alcedo i Castellar-l’Oliveral, una iniciativa proposada i votada majoritàriament pel veïnat en els pressupostos participatius DecidimVLC 20/21.

 

La intervenció preveu la instal·lació d’enllumenat al camí d’Alabau, el pas inferior per a vianants i el carrer de l’Alqueria d’Asnar. En concret, se substituiran les lluminàries existents de vapor de sodi, ja obsoletes, en els camins d’accés al pas de vianants. S’instal·laran 40 lluminàries de tecnologia LED que milloraran la il·luminació de la zona, tant des d’una perspectiva energètica com mediambiental.

A més, es contempla la instal·lació aèria de 10 unitats de pantalla estanca de tecnologia LED sobre les parets del pas inferior, així com la instal·lació de detectors de presència que regulen l’encesa de les lluminàries.

“L’aposta del govern de Joan Ribó per la millora de l’enllumenat públic de la ciutat arriba també, per descomptat, als pobles del sud donant resposta a reivindicacions veïnals plasmades en els processos dels pressupostos participatius”, ha explicat Notario. “Continuem avançant així en l’expansió d’un enllumenat públic de qualitat, que millora la il·luminació dels carrers i places de la ciutat i alhora és eficient per reduir el consum energètic, la despesa econòmica i la contaminació lumínica”, ha subratllat.

La regidora ha volgut posar en valor que “la intervenció permetrà millorar la il·luminació del camí que connecta Forn d’Alcedo fins a Castellar-l’Oliveral i que el veïnat fa a peu”. “És habitual que els voltants dels pobles de València siguen zones d’horta comunicades per camins que tenien una il·luminació més deficient, però poc a poc estem millorant-la perquè puguen ser gaudits pels veïns i veïnes com a espais dignes, també per passejar o per fer esport”.

El pressupost d’adjudicació d’este contracte, que començarà a executar-se en breu, arriba als 14.303,75 euros, IVA inclòs.