S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Alumbrado jardín Tres Forques, Cuc de llum Natzaret, e iglesia y mural Sant Marcel·lí - València

Vés enrere Alumbrado jardín Tres Forques, Cuc de llum Natzaret, e iglesia y mural Sant Marcel·lí

Tornar

L’Ajuntament instal·larà nou enllumenat en el ‘Cuc de Llum’ de Natzaret, el jardí de Tres Creus i l’església i un mural urbà en Sant Marcel·lí

Notario ha posat en valor que les tres intervencions que ara s’adjudiquen “responen a les prioritats manifestades en diverses reunions pel veïnat d’eixos barris”

• Nou enllumenat

03/12/2020

Després de diverses reunions amb les associacions veïnals de Tres Forques, Natzaret i Sant Marcel·lí, l’Ajuntament de València escometrà tres intervencions per dotar d’enllumenat públic aquelles zones o espais que són una prioritat segons han comunicat els i les representants veïnals. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha posat en valor que “el govern municipal dona resposta a peticions de la ciutadania que durant molts anys no havia sigut escoltada i havien vist com estos espais eren objecte d’abandonament sistemàtic per part de l’administració”.

 

D’una banda, l’enllumenat públic i decoratiu arribarà al jardí de l’avinguda de les Tres Creus en el tram d’Arxiduc Carles-José María Mortes Lerma, un espai que fins ara no disposava de cap tipus d’enllumenat. En concret, s’hi instal·laran 27 fanals ornamentals amb lluminàries de tecnologia LED, amb una temperatura de color de 2.700 ºK i un IRC de 80. La potència elèctrica total instal·lada és de 702 W i el pressupost per afrontar la intervenció molt reclamada per l’associació de veïns i veïnes del barri arriba als 27.045,44 euros més IVA.

D’altra banda, al conegut com a Cuc de Llum, la passarel·la existent entre el PAI de les Moreres i l’antic circuit de Fórmula 1, es reposarà l’enllumenat que ha sigut objecte de diversos actes vandàlics. A més, també a petició del veïnat de Natzaret s’instal·larà enllumenat al camí de vianants que utilitzen els veïns i veïnes del barri per anar cap a l’antic cementeri de Natzaret. Hi ha prevista la instal·lació de cinc projectors amb llum de 50 W al Cuc de Llum i set bàculs addicionals al camí cap al cementeri. La potència instal·lada arribarà als 2.000 W i el pressupost serà de 6.052,47 euros més IVA.

Pel que fa al barri de Sant Marcel·lí, la intervenció preveu il·luminar l’església del barri, tant en la façana de la porta principal com el campanar amb un sistema que es controlarà amb dispositius de telegestió que permetran controlar els projectors de forma remota i variar l’horari d’encesa i apagat seguint l’horari de funcionament dels monuments de la ciutat. A més, s’instal·larà enllumenat ornamental al mural que hi ha al carrer de Salvador Perlés, a l’entrada al carrer de Sòria, amb el mateix sistema de projectors i el mateix sistema de telegestió. La potència instal·lada arriba als 600 W i el pressupost és de 463,05 euros més IVA.

El cost total de les tres actuacions se situa en 48.324,42 euros, IVA inclòs. “Incidim des del govern de Joan Ribó en les polítiques de millora del benestar dels veïns i veïnes dels barris i pobles de la nostra ciutat i ho fem amb millores de l’enllumenat que contribuïxen a satisfer demandes històriques de la ciutadania d’estes zones de València que troben en este un govern municipal que els fa costat, els escolta i els dona resposta”, ha afirmat Notario.

Recursos multimèdia

Luisa Notario