Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Alquería de Gaspar Bono - València

Vés enrere Alquería de Gaspar Bono

Volver

L’Ajuntament enceta treballs de manteniment de l’Alqueria de Gaspar Bono per evitar el seu deteriorament

• Imatge de l'Alqueria de Gaspar Bono

20/11/2021

L’Ajuntament de València enceta esta pròxima setmana treballs de manteniment de l'alqueria ubicada al carrer del Beat Gaspar Bono, al barri del Botànic. Les obres tenen com a objectiu frenar el deteriorament de l’edifici i inclouran el desenrunat i retirada d'estris de l'interior de les edificacions i el desmuntatge i apuntalament d’elements inestables. També es procedirà a la reparació parcial de cobertes per eliminar entrades d'aigua, es restauraran els clevills i s’instal·laran xarxes anticoloms. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha afirmat que “tenim un ferm compromís amb la protecció del patrimoni arquitectònic de la ciutat per a frenar el deteriorament que estan patint molts edificis relacionats directament amb la història de l’Horta o del passat industrial de la ciutat”.

 

Notario ha repassat “les inversions i els resultats del pla d'intervenció en edificis municipals de valor patrimonial i social que posàrem en marxa en juny de 2015. Gràcies a ell hem intervingut en una vintena d’edificis i s’han invertit al voltant de quatre milions d'euros”. La regidora ha explicat que “especialment estem destinant molts mitjans tècnics i econòmics a edificis relacionats amb la història de l'Horta o del passat industrial de la ciutat, com l'alqueria del Moro (Benicalap), el xalet d’Aben Al-Abbar (Camins al Grau), el xalet del Doctor Bartual (Quatre Carreres), o les alqueries d’Olba (la Saïdia) i Falcó (Torrefiel)”, edificis i equipaments que s’estan convertint en noves dotacions històricament demandades pels barris on es troben”.

La intervenció municipal en l’Alqueria de Gaspar Bono inclourà també la poda i sanejament d'arbratge. El pressupost de les diferents actuacions em l’alqueria és de 30.339,94, IVA inclòs, i el termini d’execució, de mes i mig.

Recursos multimedia

Luisa Notario