Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Alcalde-conseller. Renaturalización nuevo cauce Turia - València

Vés enrere Alcalde-conseller. Renaturalización nuevo cauce Turia

Volver

L’Ajuntament recaba el suport de la conselleria de territori al Pla de renaturalització del llit nou del Túria

L’alcalde Joan Ribó, reunit amb el conseller Arcadi España, ha sol·licitat inversions per a l’estació d’autobusos

• L'alcalde i el conseller, durant la reunió

26/11/2020

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’ha reunit amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per presentar el projecte de renaturalització del nou llit del riu Túria a la conselleria, que li ha donat el seu suport. Ribó ha demanat també la remodelació de l’estació d’autobusos i una llei d’àrees metropolitanes que organitze la mobilitat comarcal de València i el seu entorn.

 

L’alcalde ha confirmat que la naturalització del llit nou del riu Túria és un projecte que “permetrà transformar el caixer del riu per convertir-lo en una zona de passeig mantenint un cabal ecològic i, especialment, la funció de previndre les avingudes d’aigua”. Ribó s’ha felicitat “per la bona recepció que el projecte ha tingut per part del conseller i ara ja es pot començar a treballar amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en este assumpte”. El conseller de Política Territorial, per la seua banda, ha afirmat que “veig amb bons ulls la iniciativa de renaturalització del nou llit del riu Túria, que em sembla un bon projecte per a la ciutat de València”. Segons el conseller, “és un projecte que necessita la coordinació i la col·laboració d’altres administracions i allà estarà la Generalitat Valenciana recolzant eixe projecte”.

La reunió de Ribó amb Arcadi España s’emmarca dins de la ronda de contactes amb les administracions central i autonòmica per buscar suport i impuls al projecte de renaturalització del caixer nou del riu Túria. Així l’alcalde s’ha reunit en els últims mesos amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera; la consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà; el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Manuel Alcalde; i ara amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España.

En estos moments, la naturalització del riu Túria afronta ja la fase tècnica amb la implicació de totes les entitats responsables. L’alcalde va explicar durant el debat de l’estat de la ciutat que València vol mirar-se en el projecte de renaturalització del riu Besós en Barcelona, o el del Manzanares, en Madrid. Igualment va anunciar la seua voluntat de crear un consorci amb la resta d’administracions públiques per a dur endavant el projecte.

 

ESTACIÓ D’AUTOBUSOS I TRANSPORT METROPOLITÀ

 

L’alcalde li ha sol·licitat al conseller Arcadi España inversions per a l’estació d’autobusos de València i ha confirmat que la conselleria li ha concretat que “encetarà una remodelació de les instal·lacions en els pròxims mesos”. Per la seua banda, el conseller ha dit que “cal tindre objectius clars per a esta legislatura i un d’ells serà fer actuacions importants de millora de l’estació d’autobusos”.

Joan Ribó ha explicat que “l’actual estació d’autobusos no compleix ni tècnicament ni estèticament amb les expectatives del que hauria de ser una terminal d’una ciutat com València”. “Durant massa anys ha estat abandonada per les administracions, i tant el propi veïnat del barri, com tota la ciutat, i per suposat l’Ajuntament, espera actuacions ràpides i de calat per a fer una possible una renovada estació central”.

Joan Ribó ha demanat també una Llei d’Àrees Metropolitanes que regule la mobilitat sostenible de totes les poblacions que la integren. Ribó ha dit que “de cada 100 cotxes que es mouen per València, només 23 circulen per l’interior de la ciutat mentre que la resta entren i ixen”. En este sentit, el conseller de Política Territorial ha afirmat que “les ciutats no són illes. Cal gestionar millorar les àrees metropolitanes en matèria de residus, infraestructures i transport per estalviar diners i governar millor”.

En este sentit, el conseller li ha anunciat a l’alcalde la voluntat de realitzar “una integració tarifària de tots els mitjans de transport de l’àrea metropolitana de València esta mateixa legislatura”.

Estos projectes s’integren dins del Pla d’Acció Territorial Metropolità de València (PATEVAL), un pla que abasta tota l’àrea funcional de València i afecta 90 municipis i vora 2 milions d’habitants. De la seua planificació depenen les infraestructures viàries i ferroviàries, la infraestructura verda primària, la ubicació d’equipaments metropolitans com les depuradores o la gestió dels residus, el sòl urbanitzable, els programes de prevenció d’inundacions, les zones costaneres, els paisatges o la connectivitat, entre d’altres.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó