S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Alcalde Área Metropolitana VLC - València

Vés enrere Alcalde Área Metropolitana VLC

Tornar

Joan Ribó demana al conseller d’Obres Públiques “consens previ” en els plans de mobilitat i ordenació metropolitana

L’alcalde considera prioritari “evitar el col·lapse en els accessos i eixides de la ciutat amb una mobilitat sostenible i efectiva”

• Vista aèria de l'àrea metropolitana de València

06/04/2021

L’alcalde, Joan Ribó, ha sol·licitat al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “coneixement precís i directe” de les propostes de la Conselleria per al Pla de Mobilitat Metropolità de València (PMOME) i del Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Metropolitana de València (PATEVAL). En una carta enviada hui al conseller España, Joan Ribó convida a la Conselleria a coordinar les propostes “a nivell tècnic i polític”, amb l’Ajuntament de València, en la mesura que resultarà el més afectat en qualsevol presa de decisions al respecte. En paraules de l’alcalde, “és prioritari avançar ja en estos assumptes per a evitar el col·lapse en els accessos i eixides de la ciutat amb una mobilitat sostenible i efectiva, i per a ordenar l’entorn de la ciutat i la transició a les poblacions veïnes perquè tota la ciutadania n’isca beneficiada”.

 

Joan Ribó recorda al conseller que “el 40% dels 12 milions dels desplaçaments diaris de tot el territori valencià es produeixen a l’àrea metropolitana de València”, per la qual cosa l’alcalde mostra “la gran preocupació que tenim des de l’Ajuntament de València per reordenar tot el nostre entorn d’acord amb les polítiques que ja estem desenvolupant en el nostre terme municipal”, en clau de sostenibilitat i eficiència, i, d’acord “amb el lideratge que li pertoca a la ciutat de València, cap i casal del nostre territori”.

Per tots estos motius, Ribó afirma que “no podem esperar més per a conéixer dos planejaments territorials que ens afecten d’una manera directa” i “ens preocupa no tindre coneixement precís i directe de com s’està avançant en les seues propostes, les quals haurien d’estar plenament coordinades, a nivell tècnic i polític, en primer lloc amb el nostre Ajuntament”.

L’alcalde reivindica “un consens previ amb els nostres servicis municipals d’Urbanisme i Mobilitat” i mostra el seu convenciment que “si treballem conjuntament i amb transparència, l’èxit d’estes infraestructures de major abast (línies i estacions de transport metropolità, aparcaments dissuasius, residus, corredors verds, etc.) estarà garantit”.

En este sentit, Joan Ribó ha assegurat que manté amb el conseller “una molt bona entesa per a arribar a acords, com ara en la transició del port amb la nostra ciutat”. Per això, i en eixa mateixa línia, “m’agradaria, tan prompte com siga possible, conéixer les solucions que esteu treballant des de la Conselleria”.

En la missiva, la primera autoritat municipal considera que “la ciutadania ens demana que estiguem a l’altura de les circumstàncies” i exigeix un consens entre administracions per tal que les polítiques públiques no s’endarrerisquen. Per això mateix, Ribó es mostra obert a disposar en agenda d’una data “per a una presentació dels dos plans territorials que tant necessita esta ciutat i que són del nostre interés”.

Recursos multimèdia

Joan Ribó