S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Afiliaciones SS - València

Vés enrere Afiliaciones SS

Tornar

València lidera l'augment d'afiliacions a la Seguretat Social després de la pandèmia, per davant de Madrid, Sevilla o Barcelona

La nostra ciutat, amb un 14%, és una de les ciutats amb una major proporció de persones autònomes respecte al nombre d'afiliats

• Milloren les dades d'ocupació a la ciutat de València

20/07/2022

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social relatius al mes de juny de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 411.802, una xifra rècord dels mesos de juny des del 2010, que, a més, suposa un augment de 24.389 afiliacions respecte a juny de 2021. En relació a les dades registrades al febrer de 2020, València registra, amb un 5,7%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Barcelona (2%), Madrid (3,5%) i Sevilla (4,6%), passant de 389.493 afiliacions a 411.802.

 

Així doncs, pel que respecta a la comparativa amb altres capitals, Comunitat Valenciana i Espanya, València registra una de les taxes de variació més altes després de la pandèmia, la qual cosa indica que “estem responent millor a la dinamització del mercat laboral”, ha destacat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació.

D'altra banda, la ciutat compta amb 57.437 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de juny dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant a capitals com Madrid, Sevilla o Barcelona.

“Continuem sent la ciutat amb major pes d'autònoms. Mentre altres grans ciutats com Madrid tenen només un 9,3% de persones autònomes del total d'afiliacions a la Seguretat Social, a València superem en quasi 5 punts esta xifra, la qual cosa ens reafirma com a ciutat emprenedora. Les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això els donem suport amb diversos programes i servicis com els que impulsem des de València Activa”, ha assegurat Sanjuan.

“El dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i que s'ha consolidat en este primer semestre de 2022 és més que notable i estes xifres són mostra de la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ús de les registrades prèviament a la pandèmia. Estes dades, juntament amb els d'atur i contractes registrats d'este mes de juny, demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València”, ha puntualitzat el regidor.

A més, és necessari recordar que la ciutat de València ha registrat al juny de 2022 la seua millor dada d'atur des de fa 13 anys, amb 50.730 persones desocupades, segons les dades facilitades per Labora. “Quan entrarem a governar al juny de 2015 ens trobarem amb 69.035 persones desocupades i ara hem aconseguit reduir esta xifra un 26,5%, la qual cosa vol dir que 18.305 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat”, ha explicat Borja Sanjuan.

Així mateix, este mes de juny s'ha registrat un descens de l'atur de 13.184 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja deu mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora.

“Prenent com a referència el juny anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.849. A més, les dades també són lleugerament millors que les de maig d'enguany (-377), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i ocupació”, ha remarcat el regidor.

Així mateix, el mes de juny es van registrar 40.392 contractes, sent de tipus indefinit 15.926, la qual cosa suposa que el 39,4% dels contractes signats al juny són indefinits. “València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació en tindre per tercer mes consecutiu, la millor dada de nombre de contractes indefinits de la seua història, que han crescut més d'un 663% des de juny de 2020”, ha matisat el regidor.

“La radiografia és la seguent: al juny de 2020 només el 12,2% dels contractes era de tipus indefinit, mentre esta xifra ara ronda el 40%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 343,5% (12.335 contractes indefinits més). Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Borja Sanjuan.

“La recuperació a València està anant més ràpid que en altres ciutats, gràcies a l'esforç conjunt de persones treballadores, empreses i administració”, ha remarcat el regidor.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán Ocupació