Afiliaciones SS enero - València

Afiliaciones SS enero

Tornar

València bat nou rècord en afiliacions a la Seguretat Social el mes de gener

València compta amb 56.873 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de gener dels últims 13 anys

• Treballador del sector industrial

15/02/2022

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de gener de 2022, el nombre d'afiliacions a la S. Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 406.147, una xifra rècord dels mesos de gener dels últims 12 anys, que, a més, suposa un augment de 4.802 afiliacions respecte a desembre 2021. Amb tot, des de l'inici de legislatura, el nombre d'afiliacions augmenta en 22.244.

 

“Estes dades, sumats als d'atur i contractes registrats del mes de gener, donen bona mostra que la recuperació econòmica s'està produint a la nostra ciutat. És notable el dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i estes xifres constaten la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ús de les registrades prèviament a la pandèmia”, ha puntualitzat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Pel que respecta a la comparativa amb altres ciutats, València destaca com la capital de província que registra la taxa de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya. Així doncs, en relació a les dades registrades en el gener previ a la pandèmia (2020), Valéncia registra, amb un 5,8%, el major increment d'afiliacions a la Seguretat Social, duplicant les xifres registrades per Madrid (2,9%) o Barcelona (0,4%), passant de 383.773 afiliacions a 406.147.

Així mateix, València lidera també l'increment d'afiliacions en comparació amb el mes de gener de 2021 (6,1%), enfront del 4,6% de Madrid i el 3,9% de Barcelona, en registrar un increment de 23.301 afiliacions.

Hui dia, València compta amb 56.873 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de gener dels últims 13 anys. D'esta manera, des de l'inici de la present legislatura, el nombre d'afiliacions al règim d’autònoms ha pujat en 1.983.

“I és que ens hem consolidat com a ciutat emprenedora. En l'última dècada trobem una tendència ascendent en parlar d'autònoms i autònomes a la nostra ciutat. I sabem que les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local”, ha destacat la regidora Pilar Bernabé.

En relació a les dades registrades a gener de 2020, València registra, amb un 3,6%, l'increment més significatiu d'afiliacions a la Seguretat Social del país, superant en 1,4 punts a Madrid (2,2%) i en 2,1 punts a Barcelona (1,5%), en passar de 55.078 afiliacions a 56.873.

València lidera també l'increment d'afiliacions en comparació amb el mes de gener de 2021 (2%), enfront del 1,7% de Madrid i el 1,6% de Barcelona, en registrar un increment de 1.124 afiliacions.

Amb tot, València continua liderant -amb un 14%- el pes de persones autònomes respecte al total de les afiliacions entre les principals ciutats del país.

“Des del primer moment de la pandèmia treballem perquè les nostres pimes i autònoms i autònomes i les persones emprenedores tingueren suport per a mantindre els seus negocis a flotació. Per això en els últims anys hem anat incrementant el pressupost anual que l'Ajuntament ha destinat al capítol de subvencions destinades a l'emprenedoria i foment de l'activitat econòmica ha experimentat un augment exponencial”, ha conclòs Bernabé.

Impuls a l'rècord i la formació

Des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació s'han intensificat els esforços per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes, per això per a 2022 s'ha incrementat el pressupost en ocupació i formació: un 61% i un 82% per a la innovació econòmica i emprenedoria.

D'esta manera, per a l'any en curs s'han previst 689 places per a plans d'ocupació, per la qual cosa en estos dos últims anys gràcies a estos programes més de 1.200 persones han pogut gaudir d'una experiència laboral a l'Ajuntament de València.

A més, per a este exercici s'han previst més de 20.600 places per a formació, reforçant l'aposta per la formació en línia, que ha permés multiplicar de manera exponencial el número de persona beneficiàries.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé