S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Actuaciones Centro Histórico - València

Vés enrere Actuaciones Centro Histórico

Tornar

L'alcalde es compromet amb els comerciants del centre històric a realitzar les actuacions de recuperació de l'espai públic de manera escalonada i des del diàleg

Joan Ribó s'ha reunit este matí amb l'Associació de Comerciants del Centre Històric per coordinar accions per ajudar a la recuperació del sector

• Comerç al Centre Històric

01/07/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat el compromís de l'Ajuntament amb la recuperació del comerç i l'activitat en tots els àmbits, i ha subratllat la decisió del Govern municipal de realitzar les actuacions municipals en el Centre Històric de manera ordenada i escalonada, per a no perjudicar l'activitat dels comerços. Ribó s'ha reunit amb l'Associació de Comerciants del Centre Històric, amb qui ha abordat també la pròxima campanya de Nadal, que es vol plantejar com “un imant d'atracció cap al centre de la ciutat”.

 

L'alcalde s'ha reunit este matí a l'Ajuntament amb el president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, Rafael Torres, en una trobada en el qual ha pres part el regidor de Comerç, Carlos Galiana, i en la qual han participat també els membres de la directiva de l'associació, Borja Àvila, Blanca Vidal, Carmen Palop i Julia Martínez. Durant la trobada, els representants del sector comercial i pimes han exposat davant l'alcalde les seues inquietuds i les seues propostes davant el període de recuperació econòmica post-pandèmia. L'alcalde ha subratllat “el compromís per part de l'Ajuntament d'ordenar en el temps les diverses actuacions que es facen a l'entorn del centre històric”, de manera que des de l'administració local “contribuïm a donar suport a eixa recuperació”.

Tal com ha recordat Ribó, actualment hi ha en marxa dos grans operacions que afecten dos de les principals places de Ciutat Vella: la remodelació de la plaça de la Reina, i la de la plaça Ciutat de Bruges. El primer edil ha assegurat que, res més concloguen ambdues, es continuarà abordant la resta d'actuacions de manera “sincronitzada i raonable per a totes les instàncies del Centre Històric, i sempre –ha afegit- des de la participació i la col·laboració de les entitats i associacions del districte”.

El segon dels assumptes abordats en la trobada ha sigut la campanya comercial de Nadal, “que començarem a preparar des de hui mateix amb l'Associació de Comerciants”, ha afirmat l'alcalde. “Volem comptar també en este cas amb la participació dels i les comerciants del centre”, ha explicat Ribó, qui ha assegurat que “l'objectiu és que la plaça de l'Ajuntament siga un imant d'atracció la persones cap al centre històric”.

Durant la sessió, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, s'ha referit a les línies d'ajudes econòmiques que l'Ajuntament ha impulsat en el marc de la recuperació post-covid, però també de les línies iniciades ja des de l'any 2015. Es tracta, tant d'ajudes de caràcter fiscal o de subvencions, així com de les campanyes d'impuls al consum i a la promoció dels xicotets comerços del centre i de la resta de la ciutat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Carlos Galiana