Actividades Premios Goya - València

Actividades Premios Goya

Tornar

València porta els Goya als carrers amb projeccions dels nominats i concerts en els barris

Sandra Gómez: “Hem volgut que la Gala siga una celebració oberta a la ciutat i per això hem omplit el cap de setmana d’activitats”

• Les rèpliques dels Goya acolliran els concerts en cada barri. Foto Fernando Soriano

11/02/2022

La ciutat de València ultima els preparatius de la Gala dels Premis Goya que se celebrarà demà en el Palau de les Arts: esta mateixa vesprada es projectarà un ‘mapping’ en la façana de l'Ajuntament en el qual es podran veure els cartells de les pel·lícules candidates a millor pel·lícula, imatges del cineasta valencià Luis García Berlanga i de tots els nominats valencians de la gala d'enguany, així com un muntatge especial sobre l’actor que rebrà el Goya d’Honor 2022, José Sacristán. Les projeccions es faran cada 15 minuts, des de les 19.30 fins a les 22.30, i seran “el tret d'eixida per a la festa del cinema espanyol a València”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

 

“Ja tenim ací la Gala dels Goya, i hem volgut que siga una celebració oberta a la ciutat, una celebració social i, per això, hem omplit tot el cap de setmana d'activitats i comencem esta vesprada amb un ‘vídeomapping’ en la façana de l'Ajuntament, on farem un repàs de tots els candidats a rebre l'estatueta en esta gala, amb un especial protagonisme per als nominats valencians i valencianes i per al Goya d'Honor 2022, José Sacristán”, ha manifestat Gómez.

De manera complementària, la Regidoria de Turisme i Internacionalització ha organitzat una sèrie de concerts amb bandes de música valencianes al costat dels Goya gegants que s'han instal·lat pels diferents barris de la ciutat. Les actuacions s’oferiran a les 12 hores de demà dissabte a la plaça del Ajuntament, carrer Burgos (Olivereta), plaça de Patraix, Pintor Segrelles (Arrancapins), Escultor José Capuz (Montolivet), esplanada de l'estació del metro d'Aiora, carrer Marí Sirera (Cabanyal), Parc de la Valvanera (Creu Coberta), Parc de Orriols, plaça nova de l'Església de Benicalap, carrer Felipe Valls de Benimàmet i esplanada de l’Umbracle, al costat del Palau de les Arts.

Gómez ha recordat que esta iniciativa s'emmarca en les activitats de l'Any Berlanga que està organitzat per l'Ajuntament de València, i que es desenvolupa al llarg de tot l'any. “Hem volgut retre homenatge una vegada més a Berlanga i, per això, en totes les places on hem instal·lat la rèplica de l'estatueta del Goya, en tots els nostres barris, les nostres bandes de música interpretaran les bandes sonores de les pel·lícules de Berlanga”. La vicealcaldessa i regidora ha convidat “tots els veïns i veïnes que tenen localitzat prop del seu barri una d’eixes rèpliques de l'estatueta a gaudir de la bona música des de les 12 hores de demà”. El repertori dels concerts programats inclou peces de les pel·lícules més populars de Berlanga, com ara les partitures de les pel·lícules Calabuch, El Verdugo, Tamaño Natural, La Boutique, La Vaquilla, Los jueves, milagro, Novio a la vista y Plácido, o les famoses peces Copla de las divisas i Mango Sabroso, entre altres.

Aposta pel sector audiovisual

Amb estes activitats, l'Ajuntament de València se suma a la celebració del cinema espanyol a la ciutat i demostra la seua aposta decidida per impulsar al sector audiovisual valencià que s'ha materialitzat amb la posada en marxa de la Film Office. Fruit del treball de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, València ha passat d'acollir 14 produccions en 2015 a més de 1.000 en els últims set anys, incloent grans produccions tant nacionals com internacionals. “Hem apostat per visibilitzar i enfortir la indústria audiovisual local perquè és un sector econòmic que genera riquesa”, ha conclòs Gómez.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez