Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Acogida personas refugiadas Ucrania - València

Vés enrere Acogida personas refugiadas Ucrania

Volver

L'Ajuntament de València ha acollit més de 3.500 persones ucraïneses, i ha atés més de 10.000 durant el primer any des de la invasió russa

Des de l'inici de la invasió russa a Ucraïna, s'ha escolaritzat un total de 412 xiquetes i xiquets procedents d'Ucraïna en els centres educatius de la ciutat

• L'Ajuntament de València s'ha bolcat des de l'inici de la invasió bèl·lica, davant la crisi humanitària generada

22/02/2023

Des del començament de la invasió d'Ucraïna, l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, ha gestionat l'acolliment de més de 3.500 persones procedents d'este país, principalment dones i xiquets, que han sigut degudament allotjades durant tot este temps; i ha atés les sol·licituds d'assistència de més de 10.000 persones. La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha donat a conéixer el balanç de les accions realitzades a València amb les persones refugiades pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, en complir-se un any des del seu inici. Per a donar resposta a la situació d'emergència, l'Ajuntament de València ha mobilitzat 4´2 milions d'euros des de l'inici del conflicte bèl·lic.
 

Tal com ha destacat Maite Ibáñez, “l'Ajuntament de València s'ha bolcat des de l'inici de la invasió bèl·lica, davant la crisi humanitària generada, amb l'acolliment de persones refugiades d'origen ucraïnés que han anat arribant a la ciutat”. “Des del primer moment –ha recordat la regidora– habilitem places per a acollir estes persones, fonamentalment grups de famílies, en pisos i altres recursos residencials. I, segons es va anar incrementant el flux de persones refugiades que arribava a la ciutat, vam anar ampliant el nombre de places, aconseguint que no es quedaren en situació de carrer”, ha afegit. La delegada de Cooperació ha assenyalat que en estos moments continuen arribant a la ciutat persones que fugen de la guerra, tot i que en menor mesura que durant els primers mesos.

Estos recursos consistixen en allotjament, manutenció, classes d'espanyol bàsic, ajuda psicològica i assistència per a la realització de diferents tràmits, com ara gestió de permisos, visats, targeta sanitària o escolarització. Des de l'inici de la guerra, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha gestionat l'acolliment en allotjaments de més de 3.500 persones d'Ucraïna, principalment dones i xiquets, i s'ha atés més de 10.000 persones a través del CAI (Centre de Suport a la Immigració) . Hui dia, continuen arribant famílies que són ateses a través de recursos propis o en altres habilitats per esta situació excepcional. A més, la Regidoria compta amb 300 places d'allotjament per a persones d'altres nacionalitats.

Ibáñez ha recordat que, per a respondre a estes necessitats, l'Ajuntament de València ha mobilitzat 4´2 milions d'euros des de l'inici del conflicte, i ha subratllat “la coordinació de recursos entre administracions i entre els diferents servicis municipals, juntament amb les entitats”, la labor de les quals ha destacat. A més, la regidora ha recordat que des del començament de la invasió, l'Ajuntament va impulsar també punts de recollida de material humanitari per a donar assistència a les persones que viuen prop del conflicte, “la qual cosa reflectix el caràcter solidari de la ciutat de València i el suport al poble ucraïnés que continua patint esta guerra”, ha afegit.

Finalment, Ibáñez ha informat que a València hi ha un total de 98 xiquetes i xiquets d'origen ucraïnés escolaritzats en els diferents centres educatius de la ciutat, els quals, junt amb els 314 xiquets escolaritzats durant el passat curs escolar, fan un total de 412 des de l'inici de la guerra.

Recursos multimedia

Maite Ibáñez