Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

20 Aniversario Parc Rambleta - València

Vés enrere 20 Aniversario Parc Rambleta

Volver

Cap de setmana replet d’activitats per celebrar el 20é aniversari del Parc de la Rambleta

L’Ajuntament organitza este cap de setmana distintes activitats per realçar «la gran la biodiversitat que alberga esta infraestructura verda pública», explica el vicealcalde Campillo

• A proposta del vicealcalde, les activitats del diumenge estan organitzades per les entitats veïnals de l’entorn

03/06/2022

El Parc de la Rambleta (Sant Marcel·lí) celebra les seues primeres dos dècades d'existència amb una sèrie d'activitats que es desenvoluparan al llarg d'este cap de setmana sota el lema «20 anys de biodiversitat». El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, assisteix esta vesprada a l'exposició fotogràfica que obri la celebració d'esta efemèride i a la plantació d’un arbre commemoratiu, i ha destacat la importància d'este parc «per la seua riquesa de vegetació dels diferents hàbitats recreats, amb l'aigua com gran protagonista, el que el converteix en un gran exemple de parc urbà i un referent en el sud de la ciutat».

Les celebracions pel 20é aniversari del Parc de la Rambleta s’inicien esta vesprada, amb l’exposició «20 anys de Biodiversitat» al Molí del Tell a les 17 hores, a la que assistirà el vicealcalde de València junt amb representants de les associacions veïnals de l'entorn, com les de Sant Marcel·lí, Hort de Senabre, Favara, Creu Coberta i Sant Vicent-Bulevard Sud. Es tracta d'una mostra de dibuix, fotografia i pintura que ens acostarà a la biodiversitat urbana del parc i els seus vint anys d’història. Després, Campillo participarà junt amb el veïnat en la plantació d'un arbre commemoratiu del 20é aniversari al parc. «Es tracta d’un arbre de l'amor, com a símbol de l'estima del veïnat cap al seu gran parc», ha assenyalat el regidor d’Ecologia Urbana.

«Hem previst una sèrie d'exposicions, tallers i accions veïnals per a este cap de setmana perquè pensem que és un orgull celebrar que tenim en la ciutat un parc com el de la Rambleta, un dels millors exemples de desenvolupament de la biodiversitat en una infraestructura verda pública», ha considerat Sergi Campillo. «El principal objectiu d'aquestes jornades, a més de celebrar l'aniversari, és realçar la història del parc i la seua biodiversitat urbana, fomentar valors de conservació i respecte cap al medi ambient i reconéixer el potencial natural, social i cultural del parc», ha afegit el també regidor d'Ecologia Urbana.

Demà dissabte, s'ha programat el bioblitz «Descobreix la Rambleta», és a dir, una iniciativa que s'enfoca a trobar i identificar tantes espècies com siga possible a una àrea específica, en este cas el Parc de la Rambleta.

També demà dissabte 4 de juny de matí es farà un taller infantil amb el lema «Fes el teu herbari», per a xiquets de 4 a 7 anys. A la vesprada s'ha organitzat la gimcana «El gran joc de la biodiversitat», per a menuts entre 8 i 12 anys.

A proposta del vicealcalde, les activitats del diumenge estaran organitzades per les entitats veïnals de l’entorn. Així, i coincident amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a les 11h es farà l’itinerari ‘L’Auca del Parc de la Rambleta’, un recorregut històric acompanyat per imatges, on s'abordaran els diferents fets que es van superar en la llarga reivindicació pel parc. A les 12:00 hores està previst el taller infantil ‘La teua llavor’, on es plantaran llavors de diverses hortalisses als horts urbans del Parc de la Rambleta.

Situat entre el cementeri General i el barri de Sant Marcel·lí, el Parc de la Rambleta, amb una extensió de més de 14 hectàrees, és un equipament d'escala urbana que comprén servicis esportius, d'oci i temps lliure i culturals, a més d'un jardí caducifoli i vegetació mediterrània. Entre els seus apartats es poden distingir un paisatge d'aigua, el jardí de la Rambleta, un jardí mediterrani, un palmerar i un jardí pantalla que ho separa del cementeri.

Recursos multimedia

Sergi Campillo