S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

20 años del Parque de la Rambleta - València

Vés enrere 20 años del Parque de la Rambleta

Tornar

València celebrarà amb diverses activitats el 20é aniversari del Parc de la Rambleta

L’Ajuntament organitza del 3 al 5 de juny distintes activitats al voltant de «la gran la biodiversitat que alberga esta infraestructura verda pública», explica el vicealcalde Campillo

• Les celebracions pel 20é aniversari del Parc de la Rambleta seran del 3 al 5 de juny

03/04/2022

El Parc de la Rambleta és un oasi dins de la ciutat, una infraestructura verda de primer nivell que enguany celebra les seues primeresdos dècades d'existència amb el lema «20 anys de biodiversitat»«La gran riquesa d'esteparc és sense dubte la seua riquesa de vegetació dels diferents hàbitats recreats, amb l'aiguacom gran protagonista. Per això és de justícia celebrar que ja tenim 20 anys un dels pulmons verds més importants de la ciutat», ha explicat Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana.

 

Diverses activitats per a tots els públics culminaran els primers 20 anys de vida del Parc de la Rambleta, segons va anunciar esta setmana el vicealcalde Sergi Campillo a les associacions veïnals de l'entorn d'este gran jardí del sud de la ciutat. «Hem previst una sèrie d'exposicions, tallers i accions veïnals per a principis de juny, perquè pensem que és un orgull celebrar que tenim en la ciutat un parc com el de la Rambleta, un dels millors exemples de desenvolupament de la biodiversitat en una infraestructura verda pública», ha considerat.

Concretament, les celebracions pel 20é aniversari del Parc de la Rambleta seran del 3 al 5 de juny. S'ha previst per al dia 3 de juny una exposició al Molí del Tell per a tots els públics i anomenada «20 anys de Biodiversitat». Per a l'endemà s'ha programat el bioblitz «Descobreix la Rambleta», és a dir, una iniciativa que s'enfoca a trobar i identificar tantes espècies com siga possible a una àrea específica, en este cas el Parc de la Rambleta.

També el 4 de juny de matí es farà un taller infantil amb el lema «Fes el teu herbari», per a xiquets de 4 a 7 anys. A la vesprada s'ha organitzat la gimcana «El gran joc de la biodiversitat», per a menuts entre 8 i 12 anys.

Després de la reunió que va mantindre el vicealcalde amb les entitats veïnals de l'entorn, es va acordar que el 5 de juny s'organitzaran una sèrie d'activitats propostes per les entitats veïnals, entre elles les de Sant Marcel·lí, Hort de Senabre, Favara, Creu Coberta i Sant Vicent-Bulevard Sud.

Situat entre el cementeri General i el barri de Sant Marcel·lí, el Parc de la Rambleta, amb una extensió de més de 14 hectàrees, és un equipament d'escala urbana que comprén servicis esportius, d'oci i temps lliure i culturals, a més d'un jardí caducifoli i vegetació mediterrània. Entre els seus apartats es poden distingir un paisatge d'aigua, el jardí de la Rambleta, un jardí mediterrani, un palmerar i un jardí pantalla que ho separa del cementeri.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo