Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

1119 Campaña Saneamiento - València

Vés enrere 1119 Campaña Saneamiento

Volver

València llança una campanya per a visibilitzar les infraestructures de sanejament, que juguen un paper crucial en els episodis de pluges torrencials

En el Dia Mundial del Sanejament, la regidora Elisa Valía ha destacat la “transformació urbana de València com a ciutat més sostenible i humana, que la reconcilia amb la ciutadania i el seu propi entorn natural”

• La campanya té com a objectiu visibilitzar les infraestructures de sanejament

19/11/2022

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, i Acciona, empresa gestora de la xarxa de sanejament a la ciutat, han posat en marxa la campanya “Invisible als ulls, essencial per a la ciutat” per a visibilitzar les infraestructures del servici de sanejament que, “a pesar a estar ocultes sota el sòl, juguen un paper crucial en episodis de pluges torrencials per a evitar danys humans, mediambientals i materials”, tal com ha subratllat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. La campanya s'ha llançat en coincidència amb la celebració del Dia Mundial del Sanejament i, segons ha subratllat Valía, “davall dels nostres peus tenim amplíssima infraestructura que respon amb tota la seua capacitat per a gestionar els efectes dels episodis de gota freda o DANA que, desgraciadament, s'han fet més constants en els últims temps a conseqüència del canvi climàtic”.
 

La regidora Elisa Valía ha afirmat que València “està redefinint la seua relació amb l'aigua i treballant en múltiples vies per tal de garantir l'accés als recursos hídrics i a servicis essencials per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania en un context d'emergència climàtica. I tot això, emmarcat en una transformació urbana i social cap a una ciutat cada vegada més verda, més amable i més sostenible”.

La delegada del Cicle Integral de l'Aigua ha assegurat que “des de l'Ajuntament de València estem impulsant, de manera estratègica, polítiques que optimitzen la gestió d'un recurs tan valuós com escàs, i que ens permeta reutilitzar cada gota d'aigua tantes vegades com siga possible en comptes de rebutjar-la, per exemple, després d'un episodi de pluges”. En este sentit, ha recordat que “són claus les accions per a renaturalitzar els entorns urbans que ens ajuden a infiltrar l'aigua de pluja en el terreny i gestionar-la en origen mitjançant sistemes urbans de drenatge sostenible amb els quals alleujar la pressió que patix la xarxa en moments de precipitacions i contribuir a la recàrrega dels aqüífers, o mitjançant la construcció de grans depòsits de tempestes amb els quals emmagatzemar l'aigua per a la seua posterior depuració i reutilització”.

Valía ha recordat que l'elecció de València com a Capital Verda Europea “és símptoma que ho estem fent bé i anem pel bon camí, si bé encara tenim molta faena per davant, en la qual les administracions públiques, la ciutadania i el teixit productiu compartim un mateix full de ruta per a fer de València una ciutat millor”.

Per la seua banda, el responsable d'Acciona a València, Carlos Espinosa, ha manifestat que la campanya de sensibilització posada en marxa “tracta de visibilitzar i posar en valor les infraestructures de l'aigua a València i, en concret, la xarxa de sanejament de la ciutat, que són essencials per a garantir servicis bàsics a la ciutadania i per al correcte funcionament de la ciutat”. Espinosa ha recordat que “la ciutat realitza una mobilització molt important de recursos econòmics, humans i tècnics, i que per estar enterrada sota el sòl i no ser visible als ulls de la població passa desapercebuda. Però no per això deixa de tindre un valor clau per a la vida a la ciutat”.

Per al responsable de l'empresa gestora de sanejament a València, “la ciutat fa un enorme esforç pressupostari per al manteniment i conservació de la xarxa de clavegueram, que només l'any passat van ascendir a quasi 5 milions d'euros, a més de les inversions en la pròpia xarxa consistents en la millora de les prestacions i augment de les seues capacitats”. Finalment, ha apuntat que “és vital fer partícip tota la ciutadania sobre esta infraestructura i totes les accions de conscienciació per a un bon ús de la xarxa”.