Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

0725 PLV amb FVET - València

Vés enrere 0725 PLV amb FVET

Volver

L’Ajuntament impulsa un pla amb transportistes i comerciants per a millorar l'ús de l'espai públic

La trobada que reunirà autoritats, i agents socials mostrarà experiències com la realitzada per la Policia Local de València en Velluters

• Zona per als vianants en la plaça de l'Ajuntament

25/07/2022

L'Ajuntament de València pretén consensuar en els pròxims mesos l'ús de l'espai públic amb transportistes i comerciants, amb la finalitat de millorar la convivència a la ciutat. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, s'ha reunit este matí amb representants de la Federació Valenciana de Transports i Logística (FVET) per avançar en un pla especial que unisca les necessitats de transportistes i comerciants amb les dels vianants. “La ciutat ha canviat notablement durant els últims huit anys del Govern de la Nau i el Rialto, hem guanyat molt d'espai per als vianants que hem de protegir i ampliar assegurant també la nostra activitat econòmica” ha indicat el responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana.

 

Després de la trobada, Cano ha emplaçat als assistents a una reunió conjunta amb hostalers al setembre, per a “aunar interessos i esforços que facen de València una ciutat que destaque especialment per la seua bona convivència” perquè eixa, segons ha precisat Cano, “és una de les prioritats d'este Govern, aconseguir la millor convivència possible a la ciutat aconseguint un equilibri entre els interessos de totes les parts”.

La conversió en zona de vianants de l'entorn del Mercat Central ha suposat reptes que continuen en l'actualitat, com compatibilitzar l'espai guanyat per a vianants amb la necessitat que tenen desenes de transportistes cada dia de continuar realitzant la càrrega i descàrrega en el principal mercat de la ciutat en un entorn especialment sensible. “Este model, en el qual tractem de conjugar interessos de transportistes, comerciants i vianants és el que hem d'exportar a tota la ciutat, començant per les zones més crítiques” ha manifestat Aarón Cano.

“Hem de fer una anàlisi, un mapa que mostre les zones en tots els barris de la ciutat on es produïxen problemes que afecten el flux de la circulació, que dificulten el treball de transportistes, comerciants, hostalers i per descomptat també la vida de vianants que són els més vulnerables al carrer i als qui més hem de protegir” ha assenyalat el regidor per a qui “totes les parts volem el mateix: la millor convivència possible”.

La reunió, en la qual han participat, el secretari general de la FVET, Carlos García, el president de l'Associació de grues, Francisco Alapont, el president de l'associació de Mudances, Rafael Cerezo i el president de l'associació d'agències de distribució urbana, Jaime Agramunt, s'ha produït la mateixa setmana en la qual Aarón Cano exposarà tots els detalls de la nova Ordenança de Convivència i Civisme, una eina que permetrà millorar la convivència veïnal. Per al regidor és important “escoltar a tothom i conéixer les seues necessitats, per a poder afavorir la convivència i impulsar l'activitat econòmica dels diferents actors de la ciutat”.