Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

0608 Jornadas Industria - València

Vés enrere 0608 Jornadas Industria

Volver

El fòrum d'indústria reunix experts i professionals al voltant de la nova Llei de l'Audiovisual

Gómez reivindica en esta jornada que el millor homenatge a Berlanga és potenciar la indústria audiovisual valenciana

• El sector analitza la nova llei de l'audiovisual

08/06/2022

En la recta final del Centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha obert la jornada d'indústria amb la qual l'Ajuntament ha volgut crear “un punt de trobada entre responsables institucionals, experts i professionals que servisca per a connectar-nos, enfortir les xarxes professionals entre les institucions i els agents de la indústria”.

 

En esta jornada s'aborden temes de transcendència per al sector com el nou estatut de l'artista que regularà els drets dels i les professionals; la nova llei del Cinema i de la Cultura Audiovisual o l'oportunitat que suposa el Hub Audiovisual, eix del Pla d'Impuls al Sector Audiovisual, per a generar noves vies de negoci i internacionalització del sector.

“Volem també proporcionar eines per a millorar la distribució internacional i facilitar l'eixida als mercats del nostre audiovisual, atraure produccions i estimular la coproducció internacional”, ha afirmat la vicealcaldessa que ha destacat també “la importància de reforçar la presència de l'audiovisual valencià i obrir noves vies de negoci, tant a nivell nacional com internacional”.

Gómez ha recordat que la celebració dels Goya a la ciutat “va posar el focus en el sector i ha servit per a estrényer llaços amb l'Acadèmia”. Així, ha ressaltat que “esta col·laboració ha permés que València siga seu del primer Campus d'estiu que organitza l'Acadèmia i Netflix” i també ha ajudat “a atraure esdeveniments com el Weird Market, que ha volgut traslladar la seua seu a València”.

“Esta és la línia en la qual volem continuar treballant per a ser una finestra d'oportunitats per al sector”, ha afirmat. En este sentit, ha recordat Gómez el treball que es realitza des de la Film Office i ha posat en valor les dades d'enguany que ja el mes de maig indiquen que el 60% de les consultes han derivat en rodatges.

La vicealcaldessa ha destacat que a través de la Film Office “establim les bases d'un treball per al qual este centenari és un revulsiu que ens anima a seguir amb més força”. “El millor homenatge que podem rendir a Berlanga és potenciar la indústria audiovisual valenciana”, ha conclòs.