Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

0320 Primer balance limpieza fallas - València

Vés enrere 0320 Primer balance limpieza fallas

Volver

El dispositiu de neteja més alt de la història per a les falles respon "satisfactòriament" malgrat l'afluència massiva de persones

Sergi Campillo explica que els mitjans especials es mantindran fins al 23 de març i valora “l’esforç dut a terme pels treballadors i treballadores” de les contractes

• Enguany s'han destinat dos milions d'euros a la neteja i recollida de residus en Falles

20/03/2023

València recupera la normalitat després d'unes festes de Falles que han registrat xifres massives d'afluència als diferents actes. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha realitzat una valoració positiva del funcionament del dispositiu de neteja: “amb una afluència massiva al carrer que tots hem pogut comprovar, el dispositiu ha funcionat d'una forma més que raonable”. Campillo ha recordat que enguany el dispositiu era rècord, “amb dos milions d'euros de pressupost exclusivament per a neteja i recollida de residus”.
 

Sergi Campillo ha agraït en nom del govern municipal el treball i l'esforç dut a terme pels treballadors i treballadores de les contractes de neteja “que han treballat dia i nit per a poder tindre la ciutat el més neta possible”. El regidor d'Ecologia Urbana ha recordat que el dispositiu especial de neteja es mantindrà fins al pròxim dia 23 i es durà a terme “aigualeig extraordinari de moltes zones de la ciutat” per a retirar les restes que encara puguen quedar.

Quant al nombre d'urinaris instal·lats, Sergi Campillo ha assenyalat que hem tingut “xifra rècord també d'urinaris instal·lats en via pública”. L'Ajuntament de València havia instal·lat més de tres-cents “l'any que més urinaris ha posat en falles a la ciutat”, segons ha explicat Campillo, qui a més ha recordat que “totes les comissions falleres que tenen revetles i actes de carrer estaven obligades a tindre els seus propis urinaris”.

El vicealcalde ha assenyalat que “el dispositiu ha sigut més que raonable i ha funcionat de manera satisfactòria. Malgrat les festes massives al carrer que han generat molts residus, l'endemà a primera hora estaven retirats de la via pública”. Sergi Campillo ha assenyalat també que en unes festes amb tanta afluència com estes falles és impossible que no existisca alguna imatge de via pública amb residus “perquè és no estar en la realitat. Del que es tracta és de tindre un dispositiu prou ampli com el que teníem per a recollir estos residus i que la ciutat es mantinguera d'una forma raonablement neta. Això és el que s'ha aconseguit”.

Campanya “Ara pots apujar el reciclatge”

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha entregat este matí les cinc bicicletes elèctriques a les persones que han resultat guanyadores en el sorteig de la campanya “Ara pots apujar el reciclatge” que fomenta el reciclatge d'envasos per a unes falles sostenibles. Campillo ha destacat que “és una manera de conscienciar en la necessitat de separar correctament els nostres residus” i en què podem estar de festa però sense oblidar el medi ambient.

Per a participar en el sorteig calia portar els envasos a algun dels cinc punts habilitats per a la campanya. Per cada llanda s'entregava un tiquet per al sorteig. En total s'han repartit prop d'onze mil tiquets, enfront dels 2.300 de l'any passat. El regidor d'Ecologia Urbana ha destacat la bona acollida de la campanya: “més de tres mil persones han participat en el sorteig. És una forma molt bonica de fomentar el reciclatge perquè a més s'afavorix la mobilitat sostenible a la ciutat”.

Sergi Campillo ha recordat que és una activitat que es duu a terme des de fa alguns anys per a fomentar el reciclatge sobretot de les llandes d'alumini: “és una manera de conscienciar en la necessitat de separar correctament els nostres residus; podem estar de festa, però hem d'incidir en el civisme i en què cal pensar en el medi ambient tant de la ciutat com del planeta”.

Els punts de recollida enguany s'han situat entorn del centre històric tenint en compte l'elevat nombre de persones que cada dia acudixen a la mascletà: en les places de Pinazo i de la Reina; carrer Xàtiva a l'altura de l'Estació del Nord; plaça Sant Agustí-carrer Sant Vicent i en carrer Colón en la seua confluència amb Russafa.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Sergi Campillo
Sergi Campillo
Sergi Campillo