Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

0228 Mejora conexión Sant Isidre-Fontsanta - València

Vés enrere 0228 Mejora conexión Sant Isidre-Fontsanta

Volver

Mobilitat Sostenible millora la connexió per als vianants i ciclistes entre els barris de Sant Isidre i de la Fontsanta

És un projecte nascut dels pressupostos participatius DecidimVLC

• Es crearan nous passos de vianants que milloraran la seguretat

28/02/2023

El servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l'Associació Veïnal de Sant Isidre, ha iniciat esta setmana els treballs de senyalització i de regulació semafòrica per a implantar un itinerari segur per a vianants i ciclistes que connecte els barris de Sant Isidre i de la Fontsanta a través del polígon de Vara de Quart.
 

L'actuació, que té un termini d'execució previst de dues setmanes, sorgeix de les propostes veïnals que van quedar plasmades en l'Estudi de Reordenació de la Mobilitat en el Polígon de Vara de Quart, dins del marc dels pressupostos participatius DecidimVLC. L'estudi recull la necessitat d'establir un itinerari segur i atractiu, especialment davant la quantitat de menors que acudeixen cada dia al centre educatiu de la Misericòrdia des de Sant Isidre. També per als qui han de travessar tot el polígon de forma poc segura a causa de les condicions de circulació en aquest espai amb multitud de camions i vehicles que entren i ixen contínuament.

“És sorprenent el grau de subordinació al qual es va sotmetre en el passat a la mobilitat activa, fins i tot en una ciutat com la nostra en la qual la gran majoria dels desplaçaments es fan caminant”, apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. “Afortunadament escoltem els veïns, i aquests últims anys hem canviat aqueixa tendència, corregint aquests errors braç a braç amb ells i elles, i reconnectant barris que mai haurien d'haver estat separats”.

Fomentant la mobilitat activa

Els treballs establiran un itinerari per als vianants i ciclista que partirà des de dos punts del barri de Sant Isidre, concretament des de la ciclo carrer José Andreu Alabarta i des del carrer Nicolau Primitiu Gómez Serrano, que se senyalitzarà com ciclo carrer. Des de Sant Isidre, es creuarà Camí Nou de Picanya per a entrar en el polígon de Vara de Quart tant pel carrer dels Pedrapiquers com pel carrer dels Coeters. L'itinerari ciclista continuarà pels carrers dels Traginers i dels Llanterners, i creuarà Tres Forques fins al complex educatiu situat al carrer Casa de la Misericòrdia.

Per a fer possible esta entrada segura al barri de la Fontsanta, Plaça Colònia Espanyola de Mèxic es convertirà en residencial (20km/h) i invertirà el seu sentit de circulació per al trànsit rodat; a partir d'ara serà d'entrada des de Tres Forques. A més, en este tram de carrer se senyalitzarà un carril bici en sentit contrari al del trànsit motoritzat amb la finalitat de facilitar l'accés de les bicicletes des del centre educatiu Misericòrdia al nou itinerari ciclista.

Rutes escolars

Paral·lelament s'executaran tres nous passos que eviten els itineraris tortuosos per als vianants al carrer dels Picapedres amb Argenters, en l'encreuament entre els carrers Traginers i Ferrers, i al carrer Llanterners, en un punt d'entrada i eixida de vehicles a una de les naus del polígon. I al llarg de l'itinerari se senyalitzaran, mitjançant pals verticals en forma de "llapis" i senyals horitzontals en forma de "petjada", un total de sis rutes escolars que connectaran Sant Isidre amb el centre escolar de la Misericòrdia de manera segura.