Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

#ValenciaCorre - València

Vés enrere #ValenciaCorre

Volver

Campanar acull diumenge #ValènciaCorre, la primera carrera popular des de març de 2020

La regidora d’Esports indica que hi haurà un dispositiu per a assegurar el compliment de les mesures de seguretat

• Cartell oficial de la carrera

07/05/2021

La Carrera #ValènciaCorre es festeja diumenge al districte de Campanar. Es tracta de la primera prova del Circuit de Carreres Populars que se celebra de manera presencial, i amb caràcter simbòlic, des de març de 2020 a causa de les restriccions aplicades fins al moment per la crisi de la covid-19, “I per tal que es puga desenvolupar amb totes les garanties de seguretat, estarà limitada a 1.000 persones, que participaran en dos grups amb eixides en diferents horaris (a les 8,20 i a les 9 hores)”. Ho ha recordat hui la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, en detallar que “també hi haurà un important dispositiu per a evitar que es forme cap aglomeració i assegurar el compliment de les mesures sanitàries”.

 

La regidora d’Esports ha assegurat que “és una gran satisfacció poder tornar al carrer després de més d’un any sense carreres populars”. Així mateix, ha explicat que “des de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) s’ha treballat perquè #ValènciaCorre puga celebrar-se amb totes les garanties de seguretat”; i ha fet una crida als participants perquè gaudisquen de l’esdeveniment amb prudència i respecte de les mesures preventives, i a la ciutadania "perquè no vaja com a públic”.

L’itinerari d’esta carrera, que recorrerà l’avinguda Mestre Rodrigo i els voltants de Campanar, tindrà una distància aproximada de 5.700 metres. I els milers de corredores i corredors s’organitzaran en dos grups de 500 persones: un primer grup de runners que hagen acreditat un ritme de menys de 4 minuts per quilòmetre en una prova de 5.000 metres, i un segon grup amb la resta de corredors.

Així mateix, es realitzaran competicions en les categories Infantil (nascuts o nascudes entre 2008 i 2009), Cadet (2006 i 2007), Juvenil (2004 i 2005), Júnior-Promesa (entre 1999 i 2003), Sènior (entre 1987 i 1998), Veterà o veterana A (entre 1977 i 1986), Veterà o veterana B (entre 1967 i 1976) i Veterà o veterana C (nascuts o nascudes abans de 1967).

Pilar Bernabé ha recordat que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 va obligar a suspendre les proves del Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València de manera presencial. “Tanmateix, durant els primers mesos del 2021 el circuit ha seguit en marxa, reinventant el seu format i celebrant carreres com la Galápagos, la Never Stop Running o la Volta a Peu Runners Ciutat de València en format virtual”

“No obstant això, l’actual flexibilització de les restriccions sanitàries ha permés la tornada de les proves populars, una situació ansiada per les corredores i els corredors de la ciutat del running. Amb l’organització d’esta carrera, la FDM vol oferir la possibilitat de tornar a viure l’esport popular al carrer, però sempre tenint en compte les mesures sanitàries per a garantir la màxima seguretat en el desenvolupament de l’esdeveniment”, ha afegit.

MESURES ANTI COVID-19: RECOLLIDA DE DORSALS

Pel que fa a la recollida de dorsals, per tal d’evitar aglomeracions el mateix 9 de maig, s’han habilitat dos dies per a arreplegar-los a la seu de la FDM. “Per assegurar el compliment de les mesures sanitàries i garantir la seguretat i el benestar de totes les persones que participen en la #ValènciaCorre, corredores o corredors i personal de l’organització, ha afegit Pilar Bernabé.

Per això, a les portes d’accés a la carrera es prendrà la temperatura i es facilitarà gel hidroalcohòlic a totes les persones. Una vegada dins del box, que serà únicament per a 500 corredores o corredors, les persones es col·locaran amb una distància d’1,5 metres, que estarà marcada al paviment. A més, fins que s’inicie la prova (i també al final, en travessar la línia de meta), serà obligatori l’ús de mascareta.

D’altra banda, s’ha preparat un dispositiu amb voluntariat especialment format amb l’objectiu de controlar que les corredores i els corredors respecten les mesures establides i evitar que es forme cap aglomeració.

Per últim, entre les mesures que ha determinat l’organització també s’ha suprimit la instal·lació de cap photocall, per a evitar fotos col·lectives de grup i s’ha eliminat l’entrega de premis presencial. Tenint en compte la precaució i la prudència amb què encara s’ha d’abordar la situació, a #ValènciaCorre sols hi haurà medalla per als tres primers classificats i classificades de la general, l’entrega de les quals no es realitzarà el mateix dia 9, sinó que serà més endavant en la seu de la FDM.

Recursos multimedia

Pilar Bernabé