DARLENE Realitat Augmentada per a Forces i Cossos de Seguretat

DARLENE té com a objectiu investigar els mitjans pels quals implementar la Realitat Augmentada (AR) en temps real per ajudar en la presa de decisions de la Policia mitjançant l’ús de l’AR i combinar-les amb potents algoritmes d’Aprenentatge Automàtic (ML), tècniques de fusió d’informació de sensors, reconstrucció 3D, dispositius wereables i recomanacions personalitzades. Així, DARLENE oferirà a les polítiques europees una solució de seguretat proactiva que proporcionarà un major nivell de consciència situacional mitjançant internet de les coses (IoT), detecció i reconeixement, combinant tecnologia punta i seguretat pública en totes les vessants de seguretat.

 

Permetrà els policies reduir i prevenir la delinqüència, i respondre de manera més ràpida als delictes que estan en progrés, ja que permet incloure grans volums de dades per a predir, anticipar i prevenir activitats delictives; així com que les decisions tàctiques estiguen millor informades i es milloren els serveis de protecció ciutadana. Per tant, DARLENE desenvoluparà pràctiques i aplicacions policials beneficioses mitjançant l’ús d’ulleres AR assequibles, lleugeres i discretes. Aquestes aplicacions capitalitzaran la investigació d’avantguarda que se combinaran amb la tecnologia AR per a crear mètodes innovadors per a la lluita contra el crim i, fins i tot, actes terroristes.

 

Per alinear el desenvolupament tecnològic amb les necessitats i requisits de seguretat reals, DARLENE construirà una comunitat policial que guiarà el procés de desenvolupament i avaluarà l’ecosistema DARLENE. En aquest sentit, DARLENE presenta considerables activitats de demostració i capacitació per a les polítiques mentre que la solució es demostrarà i es validarà en escenaris reals durant la fase pilot del projecte, i així aplanar el camí per al desplegament de camp i la captació comercial.

 

El consorci està format per 15 socis de 10 països (Grècia, Espanya, Bèlgica, França, Regne Unit, Xipre, Itàlia, Portugal, Lituània i Alemanya)

 

Pressupost de 6.954.860,00 €

FONS: H2020

DATA D'INICI: 01/09/2020

DATA DE FI: 31/08/2023

https://www.darleneproject.eu/

Ir a Inicio