CC-DRIVER

CC-DRIVER utilitzarà un enfocament multidisciplinari des de la psicologia, criminologia, antropologia, neurobiologia i ciberpsicologia per a investigar, identificar, comprendre i explicar les causes desencadenants de noves formes de criminalitat. La investigació es centrarà en els factors que determinen la ciberdelincuencia juvenil i la pirateria adolescent. La investigació de les motivacions per a cometre ciberdelictes, l'impacte de la desinhibició online i l'efecte dels processos de presa de decisions juvenils conformaran estratègies d'intervenció, mitigació i dissuasió.

 

Es dissenyaran estratègies i material formatiu per a educar sobre la criminalitat i per a allunyar els jóvens del ciberdelicte. S'investigaran les modalitats, proveïdors i tendències de la ciberdelincuencia perquè estats membres, parts interessades i ciutadans tinguen una visió compartida de les dimensions de la cibercriminalidad, el seu impacte en la societat i economia, i què es pot fer per a superar-los.

 

Es desenvoluparà una ferramenta online d'autoavaluació juvenil dissenyada per a ajudar comprendre el comportament cibercriminal i generar alternatives positives. També s'avaluarà la vulnerabilitat davant d'atacs d'empreses i altres entitats.

 

Per a les Policies, es generaran ferramentes d'arreplega de proves, investigació i mitigació en operacions contra el cibercrimen, a més de dissenyar recomanacions per a combatre la cibercriminalidad i generar espais per a l'intercanvi de bones pràctiques i experiències policials.

 

Policia Local de València acollirà la conferència final de CC-DRIVER on es publicitaran els principals resultats i recomanacions del projecte.

 

El consorci està format per 13 socis de 9 països (Regne Unit, Finlàndia, Grècia, Romania, Espanya, Portugal, Alemanya, Suïssa i França)

 

Pressupost de 4 997 630,00€

FONS: H2020

DATA D’INICI: 1/05/2020

DATA DE FINALITZACIÓ: 30/04/2023

 

www.ccdriver-h2020.com

 

 

Ir a Inicio