22/07/2017 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

L'arròs, un aliment molt saludable

  • Curs: 2016-2017
  • Àrea: 5. Educació per la salut
  • Dirigit a:
    • Educació Primària 1r cicle
    • Educació Primària 2n cicle
    • Educació Primària 3r cicle
    • Educació Secundària Obligatòria 1r cicle
    • Educació Secundària Obligatòria 2n cicle
    • Educació Especial
    • Universitat Popular
    • Ensenyances Postobligatòries: Batxiller Cicles Formatius i F.P.B.


Descripció.
L'Educació per a la Salut, que té com a objectiu millorar la salut de les persones, pot considerar-se des de dos perspectives; la preventiva i la de promoció de la salut.
Proposem conèixer un dels aliments bàsics per a gran part de la humanitat: l'arròs.
L'arròs és vida, és l'aliment principal de dos terceres parts de la població del planeta. Es tracta d'un cereal sa i nutritiu i té qualitats que fan que siga ideal en qualsevol tipus de dieta o requeriment nutricional. Pel seu baix contingut en greixos és un aliment excel·lent per a mantindre una bona salut cardiovascular, sempre que no se li incorporen greixos al cuinar-ho.
El component majoritari de l'arròs és el midó i, per això, suposa una bona font d'energia. Aporta unes 350 calories per cada 100 grams, un 7 per cent de proteïnes i és ric en vitamines del grup B, si es consumix integral.Tradicionalment, a l'arròs se li lleva el pericarp del gra (segó), per la qual cosa perd una part dels nutrients que es troba en este component de l'arròs (fibra, vitamines i minara'ls). Per això és convenient consumir-ho integral.
L'arròs ha d'estar present diverses vegades per setmana en una dieta equilibrada, siga com a plat principal o com a guarnició de carns, peix, ous o també es pot prendre com a postre.
El cultiu de l'arròs ha sigut tradicionalment tan important a la Comunitat Valenciana que ha influenciat notablement en la seua gastronomia. Per això una gran part dels plats típics valencians tenen en l'arròs un element fonamental. Si algun destaca sens dubte és la paella que es va originar en els arrossars pròxims a l'Albufera.

Objectius.
- Conéixer millor l'arròs, per a despertar actituds i desenvolupar hàbits que conduïsquen a comportaments de vida saludables.
- Acceptar la salut com un valor fonamental, patrimoni de la comunitat, i prendre part activa en la seua defensa i gestió.
- Fomentar actituds que contribuïsquen a l'elecció individual d'una dieta equilibrada i saludable.
- Valorar l'arròs dins de la cultura i la gastronomia valenciana.

Adreçat a.
E.P.1, E.P.2, E.P.3, E.S.O.1, E.S.O.2, Ed. Post, E.E.i U.P.

Calendari i Horari.
- Durant tot el curs escolar.
- Matins de 10:00 a 13:00 h. Vesprades de 15:00 a 17:00 h.
- Duració estimada de l'activitat: 1 hora.

Aportacions de l'Ajuntament.
- Difusió.

Observacions.
- El professor/a acompanyarà al grup mentres es realitza l'activitat.
- El desplaçament anirà a càrrec del centre educatiu.
- Máxim de participants: 60 persones/ sessió.
- El museu es troba en el carrer del Rosario, nª 3 de València (tramvia: línia 6 parada Grau-Canyamelar; metro: línia 5, parada Marítim-Serrería).
- El material es pot descarregar en la pàgina web del Museu de l'Arròs de la Ciutat de València: www.museoarrozvalencia.es

Informació.
963676291

Universitat Politècnica de València
Regidoria de Festes i Cultura Popular
|
Museu de l'arrós

ATENCIÓ AL CIUDATADÀ


PROJECTES EDUCATIUS

Oferta educativa 2016-2017
Normes de participació

TRAMITACIÓ DE SOL·LICITUDS

PER WEB:

Formulari de sol.licitud


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI