Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

INFOCIUTAT

HEMEROTECA MUNICIPAL


HORARI:
- Matins: De dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores.
- Vesprades: dilluns i dimecres, de 16.15 a 18.45 hores.

Romandra tancada al públic els dies festius, així com les vesprades de les següents dates:
- Del 4 al 8 de gener de 2021.
- Del 15 al 19 de març de 2021.
- Del 29 de març al 12 d’ abril de 2021.
- Del 21 al 30 de juny i els mesos de juliol, agost i setembre de 2021.
- El 11 d’octubre i del 20 de desembre de 2021  al 8 de gener de 2022.


HISTÒRIA:

En 1902 l'Ajuntament de València va decidir començar a conservar els diaris, revistes etc. aparegudes en la ciutat, per a formar una biblioteca de periòdics que s'instal·lara junt amb l'Arxiu Municipal. Eixe va ser l'origen de l'actual col·lecció de l'Hemeroteca, que va romandre com a biblioteca auxiliar de l'Arxiu fins que el volum dels seus fons va aconsellar el seu trasllat a un altre edifici, en un primer moment es va ubicar en el carrer Hugo de Moncada i des de 1979 en la plaça de Magúncia.

FONS:

El fons Navarro Cabanes, és una col·lecció tancada, formada pels 1845 títols reunits per José Navarro Cabanes, 1745 publicacions periòdiques i 100 títols en l'apartat de diversa. Conté algunes publicacions del segle XVIII però predominen les del segle XIX i principis del XX, la majoria són exemplars solts i molts d'ells nombres un. Per a garantir una millor preservació d’esta col·lecció s’ha digitalitzat íntegrament i només és possible la consulta de la còpia digital.

El fons general conté els diversos periòdics i revistes rebuts diàriament, així com la resta de donacions arribades a l'Hemeroteca des de 1902. Encara que reunix tot tipus de publicacions, predominen les de la ciutat de València i les d'informació general. El títol més antic que conserva és un butlletí italià de 1741 Saggi di Dissertazzioni Accademiche, i quant a les publicacions valencianes, la més antiga és el Diario de Valencia aparegut en 1790, des d'eixa data fins a l'actualitat té col·leccions de tots els diaris importants editats en la ciutat, inclosos els publicats durant la guerra civil. També disposa d'una gran col·lecció de publicacions oficials.

ACCÉS ALS FONS:

El catàleg permet l’accés a les publicacions que conserva l’Hemeroteca, així com a la col·lecció de bans municipals, llibrets de falles, revistes literàries i a diferents buidatges de notícies elaborats pel centre

SERVICIS QUE PRESTA:

- Informació bibliogràfica
- Consulta en sala dels fons (suport paper, microfilm o digital)
- Visites guiades
- Servici de reproducció de documents
Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI