20/05/2018 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

INSTITUT FRANCÉS DE VALÈNCIA
EXPOSICIÓN: Architextures/Arquitexturas


EXPOSICION

EXPOSICIÓ: Architextures / Arquitexturas
Architextures / Arquitexturas
Jean Criton, Nacho Errando, Enric Mestre, Juan Ortí
Comissària: Marip Guiennot

DATA: Del dilluns 29 de maig al dissabte 30 d`octubre de 2107
HORARI: Consultar web
PREU: Entrada lliure

Entre totes les arts, l'arquitectura és sens dubte la més completa, ja que reuneix l'abstracció, l'estètica i la noció concreta dels materials i de les coses. De la mateixa manera que la música expressa la font de l'univers, o que la pintura aspira a la revelació a través d'un enlluernament, l'arquitectura organitza el món.
L'Institut francès de València es complau a associar-se a ONEstudio per oferir una exposició que reuneix, com en una "arqui-textura imaginària", les obres de diversos grans i reconeguts artistes que estaran presents en la seva inauguració: Jean Criton i Enric Mestre, cercadors incansables, cada un a través del seu art des de fa més de cinquanta anys, de la puresa de la forma (o del que fa); Joan Orti i Nacho Errando, creadors d'espais i d'utopies a través dels objectes i les imatges.
Amb aquests dibuixos, escultures, fotografies, viatgem entre el visual i el material com en recerca d'una essència. Els grans dissenyadors d'imaginaris, com van ser Piranesi o Xul Sola, per ventura no són visionaris? I quan aquests projectes arriben a concretar-se, com per a Le Corbusier o Gaudí, segurament segueixen conservant la profunda empremta de la imaginació, que ja no és la "boja de la casa" sinó el fonament d'una inspiració fulgurant i d'una vida unida amb el art.
L'imaginari dirigeix ​​doncs el món, igual que el còmput savi, i els dos hemisferis del nostre cervell es complementen en una harmonia o una correspondència baudelairiana per determinar el que Gilbert Durand deia "estructures antropològiques de l'imaginari". En aquest sentit, les formes i les arquitectures creades per la imaginació tradueixen un vaivé constant entre la realitat del món i els ordres dels nostres desitjos profunds. Més enllà dels corrents que els caracteritzen, l'obra dels nostres artistes resulta per tant emblemàtica d'aquesta relació de l'esperit amb el món, i ens alegrem poder reunir aquests creadors a València.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI