Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

PALAU DE CERVELLÓ
"Arxiu, tresor de la memòria"

  • TETUÁN, 3
  • 46003 VALÈNCIA
  • Telèfon: 96.352.54.78 Extensión 4496

 El Palau de Cervelló

DATA: Exposició permanent.

HORARI:
- Dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 19:00 hores
- Diumenges i festius, de 10.00 a 14:00 hores
Tancat: els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

La mostra “Arxiu, tresor de la memòria” arreplega una selecció dels documents més emblemàtics de l'Arxiu Històric Municipal, entre els que es troben el Privilegi de Jaume I pel que es va crear l'arxiu l'any 1239, l'Acta Municipal dictada per al control dels arxius, que data de 1729, i l'últim reglament pel qual es regula el funcionament d'estos, de l'any 1923.

A més dels esmentats llibres, exposats junt amb les maquetes dels distints edificis en què ha estat ubicat l'arxiu, s'exhibixen documents de les tres èpoques fonamentals de l'arxiu municipal: la foral, la borbònica i la constitucional.

En la zona dedicada a l'època foral es mostren exemplars com “Manuals de Consells” i un “Llibre d'Administració de Murs i Valls”. En l'àrea dedicada a l'època borbònica es troben llibres capitulares o documents mercantils, i en l'espai destinat a l'època constitucional s'exposa l'acta de 1936 en el que apareix Balbina Guillermina Aranda, primera dona regidor, i un mapa del Pla Sud, entre altres documents.

En una altra sala d'esta exposició, ambientada en el Saló Columnari de La Llotja, es rendix homenatge al comerç medieval valencià i, entre els elements exposats es troben el “Còdex del consolat” i la “Taula de Canvis”, sobre la qual s'executaven els canvis i depòsits monetaris.

Finalment, s'ha habilitat una sala interactiva en què s'han disposat tres panells per a consultar el material gràfic de l'Arxiu, així com la restauració d'este material i el tractament que rep des que ingressa fins que passa a formar part dels seus fons.

|

Més informació en el Museu del Palau de CervellóDirectrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI