25/05/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Fleix

Arbres pertanyents a la família de les oleàcies, que es distribuïxen per tota la part occidental de la regió mediterrània. Són freqüents als ambients de ribera, torrenteres i en general als llocs on la capa freàtica es troba pròxima a la superfície. Al nostre territori es troba representat per dos espècies Fraxinus ornus L. i F. angustifòlia Vahl.. Ocasionalment algunes d'estes espècies són usades en jardineria.

Característiques de la planta:

Port: arbori, fins a 20 m.

Fulles: caduques. Oposades, imparipinnades i compostes de 5 a 11 folíols més o menys lanceolats i amb marge dentat.

Flors: unisexuals o hermafrodites, les masculines amb dos estams. Agrupades en panícules que pengen, no tenen calze ni corol·la.

Fruit: monosperm, sàmara.

Fleix. Arbre i flor Aspecte general de la planta y detall de la flor

Característiques del gra de pol.len:

Grandària: xicotet a mitjà (15-25 micres).
Morfologia: el·lipticocircular amb superfície finament reticulada. Presenta tres obertures de tipus solc (allargades).

|

Aerobiologia:

Este pol·len es troba present a la nostra atmosfera des del començament de febrer fins a l’acabament d'abril, de manera que pot aparéixer al gener els anys més càlids. Els seus nivells més alts se solen donar a la segona quinzena del mes de març, però és un pol·len que a la nostra atmosfera apareix en unes concentracions molt moderades i no arriba a superar els 30 grans de pol·len per metre cúbic d'aire al dia.

 Evolució de les concentracions de pol·len de Fleix al llarg de l'any en la ciutat de València

Plantes


Les gràfiques anuals de les plantes alergógenes que il·lustren la informació de cada una d'elles, són el resultat de la mitjana de les dades arreplegades, des del captador de Burjassot, durant els anys 1998 al 2003. Corresponent les conclusions a un estudi de 5 anys del Departament de Botànica de la Facultat de Ciències.
Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI