Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PLAGUES URBANES: PANDEROLES

Puces

Puça

Totes les espècies són ectoparàsites suctores de sang. La reproducció és permanent però depén de l'alimentació, presenten períodes de latència molt grans que els permet adequar-se a les condicions òptimes ambientals.

Els estadis larvaris s'alimenten de sang i detritus del medi, la nimfa és àfaga i es troba dins d'un capoll durant 1 o 2 setmanes. La vida mitjana d'un adult és molt variable. Podem destacar les espècies següents:

Pulex irritans (Home), Xenopsilla cheopis (rata i home, trasmisor de la pesta bubònica), Ctenocephalides cannis i Ct. felis (gos i gat) i Ceratophillus sp. (aus)

Caparres

Caparra

Les caparres no són insectes, pertanyen a la classe aràcnida, són polífags i ataquen a una àmplia varietat d'hospedadors podent transmetre malalties. Enfilen als matolls i herbes per a poder adherir-se als animals que passen prop. Ambdós sexes xuplen sang, el mascle ingerix poca quantitat (només per a alimentar-se i fecundar la femella) però la femella ingerix una gran quantitat per a la maduració dels ovòcits.

El seu cicle de vida és llarg (2 a 4 anys), els 3 estats immadurs se solen trobar en rosegadores i aus, però els adults ataquen mamífers, necessitant el pas per dos o més hospedadors per a completar el seu cicle.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI