Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

PARC DE BENICALAP

  • AV. BURJASOT, 254 Y CALLE ANDREU ALFARO (ESCULTOR),, S/N
  • 46025 VALENCIA
  • Telèfon: 96.325.78.81 - 96.352.54.78

ACCÉS: entrada gratuïta

HORARI:
primavera-estiu (21 de març al 20 de setembre): DE 09:00 A 21:00 HORES
Otoño-Inverno (21 de setembre al 20 de març): DE 09:00 A 18:00 HORES

GESTIÓ: Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA I HISTÒRIA:

Pla de situació del Parc de Benicalap

Es troba situat en uns antics camps de tarongers, existents en el barri de Benicalap, en la perifèria de la ciutat. És un parc emblemàtic i visitat, i un dels més gran.

En 1.983 es va inaugurar el Parc de Benicalap, ocupa una superfície total de 80.000 metres quadrats, situats en el barri de Benicalap entre l'Avinguda de Burjassot, el carrer Luis Braile i el carrer Francisco Habite't Greus.

És el primer parc que es projecta i construïx amb les noves concepcions d'una jardineria més tecnificada i amb moderns sistemes de manteniment. Oferix un conjunt d'espais pluridisciplinars, amb grans instal·lacions esportives, piscines, zones de jocs infantils, zona de concerts, etcètera i una sèrie d'ambients diferenciats on cosina la selecció de plantes per a la satisfacció d'una gamma d'usos que comprenga qualsevol segment d'edat. De variada vegetació, el tractament i la subtilesa amb què s'enllacen els successius ambients que ho integren, conformen un bell parc.

El que és actualment el Parc de Benicalap, pertanyia al Ministeri d'Agricultura, on va estar ubicada durant molts anys l'Estació d'Horticultura dedicada a la investigació i experimentació. Estos terrenys van ser adquirits per l'Excel·lentíssim Ajuntament de València en 1.975 per a la creació del Parc i va ser al maig de 1984 quan la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars es va fer càrrec de la seua gestió i manteniment.

CONTINGUTS I INSTAL·LACIONS:

En el Parc de Benicalap coexistixen diverses zones:

- Zona esportiva: amb instal·lacions de pistes de tenis, frontenis, futbol i basquetbol (handbol- futbol sala).
- Piscines obertes, una per a adults i una altra per a xiquets.
- Zona de relax, dissenyada amb un cert estil àrab i diversa fonts ornamentals.
- Zona infantil, amb diversos jocs.
- Zona de teatre-fòrum, on es realitzen actes socials i culturals.
- Local social per a jubilats ubicat en diverses dependències del Teatre- Fòrum.

A més d'estes singularitats, en el Parc Benicalap hi ha altres dependències com ara vestuaris en la zona esportiva i piscina, vestuaris per al personal d'esta Fundació, dependències de la Universitat Popular, un magatzem de maquinària i ferramenta, dos servicis generals (senyores-cavallers) i diverses dependències. Cal destacar que els vestuaris i instal·lacions de la zona esportiva i piscina, són gestionats i mantinguts per la Fundació Esportiva Municipal, sent només responsabilitat de la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars la conservació de la vegetació existent en estes zones.

El Parc de Benicalap, degut, d'una banda al seu evident caràcter urbà i per una altra a l'equipament de què disposa (piscines, zones esportives, jocs,...), és un dels més visitats i ‘utilitzats' de la ciutat de València, tant pels veïns de la zona com per altres veïns de la ciutat com d'altres pobles. Este ús constant fa que el seu manteniment haja de ser continu i adequat.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

|
Relació d'arbratge del Parc de Benicalap Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI