21/08/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

BOMBAS GENS. CENTRE D'ART
Lectures expandides de "Llums de Bohèmia", de Valle-Inclán


Lectures expandides de

Lectures expandides de "Llums de Bohèmia", de Valle-Inclán.

DATA: Dimecres 26 de juny de 2019.
HORARI: A les 18:30 hores.
LLOC: Bombas Gens.
PREU: Entrada lliure fins a completar l'aforament.

os animem a assistir, llegir, escoltar, participar, debatre i conéixer de prop la dinàmica del grup, en què l’experiència lectora individual es multiplica a través dels diferents angles, sensibilitats, impressions i punts de vista que proposen els participants en cada sessió.

En aquesta ocasió compartirem le(s) lecture(s) de Llums de Bohèmia, de Ramón María del Valle-Inclán, lectura vinculada a l’exposició «Nicolás Ortigosa. obres 2002-2018». Com a colofó a la sessió farem lectures en veu alta d’algunes de les escenes més significatives de Llums de Bohèmia, obra teatral amb què Valle-Inclán inaugurà el gènere de l’esperpent. Publicada per entregues setmanals el 1920 i editada en la seua versió definitiva en 1924, l’obra no va ser estrenada en Espanya fins el 1979, precisament a València, al Teatre Principal.

Des de setembre de 2017, el grup de lectura de Bombas Gens Centre d’Art, amb l’estreta col·laboració de la Biblioteca Joanot Martorell de Marxalenes, es reuneix periòdicament per compartir la lectura d’una obra literària vinculada a una de les exposicions del centre d’art amb l’objectiu de fomentar i amplificar el diàleg multidisciplinari que ens proposa la seua programació.

Paco Inclán s’encarrega de dinamitzar el grup. És autor dels llibres de relats Tantas mentiras i Incertidumbre, ambdós publicats per l’editorial Jekyll&Jill. A més, és editor de la revista d’art i pensament Bostezo i imparteix tallers d’escriptura creativa.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI