V reunió de la Mesa de la Bicicleta de l'Ajuntament de València

dijous, 4 juliol, 2019

Ahir, 3 de juliol, ens vam reunir més de 20 persones en la Mesa de la bicicleta, representant a 13 organitzacions valencianes interessades a millorar l'ús de la bicicleta a la ciutat de València

Igual que en reunions anteriors, des de l'Agència Municipal de la Bicicleta es van presentar els treballs realitzats en els 3 mesos anteriors. Es va mostrar l'actual xarxa d'infraestructura ciclista així com els futurs projectes. També es va comunicar tota l'ampliació de dotació d'aparcabicicletes realitzada fins al moment, que en l'actualitat s'està executant en el Barri de Torrefiel. Així com les novetats de la nova Ordenança de Mobilitat, en vigor des de 8 de juny. Que entre moltes altres novetats han portat al fet que el 75% de l'espai públic tinga un límit de velocitat de 30 km/h. I finalment es va presentar la participació en el Congrés Internacional Velocity 2019.

La majoria dels participants van aportar les seues propostes en el debat, tractant temes com: propostes de millora dels ciclocarrers tractant que es reduïsca la velocitat a 20 km/h; millora de les connexions metropolitanes que hauran de ser desenvolupades per Conselleria i/o Diputació; que les infraestructures sempre mantinguen la protecció del carril Emt/Taxi; aconseguir que es respecte la limitació de velocitat a 30 km/h i que la ronda interior, en coexistència amb l'anell ciclista, siga també de velocitat màxima 30 Km/h; propostes de sensibilitzar en el no ús del cotxe en la Ronda Interior, Carrer Colón; que el projecte de carril bici d'Av. cid arribe fins a la passarel·la del riu per a connectar amb Xirivella; que es renove tota l'Av. del Port; que es transmeta que es treballa per una planificació en mobilitat integral; se sol·licita major dotació d'aparcament per a càrrega i descàrrega; millorar l'empatia entre les diferents persones que utilitzem la via; la importància de la mobilitat activa; continuar treballant en la línia de millorar la accesibilitat universal, ens transmeten les necessitats de les persones invidents.

En l'última part de la reunió realitzem grups de treball especialment dirigits a conéixer millor la infraestructura que està en desenvolupament i també es van fer aportacions del grup de campanyes i el d'organització.

Proximament enviarem l'acta als integrants i la inclourem en la web. Es pot descarregar la presentació realitzada en aquest link

Si vols participar en aquestes reunions pots posar-te en contacte amb nosaltres en agenciabici@valencia.es

Ir a Inicio